Published by Linnea on 17/06/2020

Bemanningssjuksköterskan som hjälper mammor

Den perfekta sjuksköterskan är någon som bryr sig om andra. Som trivs med att hjälpa människor må bättre. Inte bara fysiskt, även om det är det första steget. Men även att känna sig väl till mods och klara av pressen från olika former av trauma. Och många sjuksköterskor har just den här egenskapen. De visar empati och är vänliga med patienterna. Deras arbete kan göra stor skillnad för alla som har kontakt med vården. 

Bland de mest utsatta kan nog nyblivna mammor och de äldre räknas. För de har redan så mycket att tänka på, frågor och problem som kan göra allting annat lite svårare. Lägger du sedan till de fysiska åkommorna eller situationerna så blir det ännu värre. Så när en sjuksköterska tar sig tid att ge dem lite extra uppmärksamhet så är det verkligen en god gärning. 

Den allra bästa vården

Det har varit svåra tider på många sjukhus och kliniker. Och det långt innan någon pandemi började ställa till det för dem. I många år har ett stort antal vårdinstitutioner slitit med brist på personal. Dels är det de obekväma arbetstiderna som hindrar många från att söka anställning. Om du har familj och barn kan det vara svårt att pussla ihop det hela. Nu finns det dock flera bra förskolor som är upplagda just för skiftarbetare. Det är ju inte bara inom vården som folk jobbar underliga tider. 

Budgeten sätter också stopp för nya anställningar. Alla jobbar med begränsade resurser, och tyvärr har det också drabbat vården. Ett sätt att komma runt problemet är genom att hyra in sjuksköterskor och läkare när det behövs. Istället för att betala dyra pengar för fast anställda så blir det en tillfällig utgift. Bra personal från bemanningsföretag sjuksköterska

Att jobba med bemanning

Det finns flera fördelar med att jobba via ett bemanningsföretag. Du kan välja lite mer vad du ska jobba med. Om du, till exempel, bara vill jobba kvällar så kan du säga till om det. Då letar de efter vikariat eller bemanning som bara är på kvällstid. Eller om du vill prova på ett nytt område. Kanske fördjupa dig inom en viss bransch inom vården. Innan du går vidare och börjar plugga eller helt byter jobb så kan du ta ett tillfälligt jobb där. 

Andra använder bemanning som ett sätt att dryga ut sina inkomster. Du kan jobba när du vill och nästan hur mycket du vill. På många håll är det brist på bra sjuksköterskor så det är lättare att hitta ett jobb som du trivs med. Lönen är också bra, även om du själv måste tänka på att lägga undan för semester och andra viktiga händelser. 

Utnyttja dina erfarenheter hela livet ut

Oavsett vad du gör så kan du ha nytta av dina erfarenheter. Någon som hela tiden är i kontakt med andra människor och som står dem nära under svåra tider får en viss känsla för det hela. ven om du inte vill fortsätta jobba inom just den delen av vården så kan du sedan dra nytta av allt du varit med om. Bakgrunden som bemanningssjuksköterska hjälper i kontakten med nyblivna mammor. 

Du kan komma upp med egna initiativ, och använda din kunskap på nya vägar. Speciellt om du har erfarenhet från lite olika bakgrunder. Kanske även en viss insikt i hur ett företag fungerar eller hur du startar upp en egen verksamhet. Egentligen så är det allra viktigaste att erfarenhet och kunskap går till spillo. Det är behov av bra sjuksköterskor på flera olika sätt och vis. Inte bara på de stora sjukhusen utan även för invandare, nyblivna mammor eller andra grupper med särskilda behov. 

Dela med dig av kunskapen

Det är inte alltid så lätt att veta när du ska gå till doktorn eller inte. Många har större eller mindre krämpor men vågar kanske inte riktigt ta upp det med någon. Då kan det vara skönt att kunna ringa och ställa alla frågor. Det är ingen som ser dig men du får kompetenta svar av de duktiga sköterskorna. Med erfarenheter som bemanningssjuksköterska är det enklare att svara på frågor. 

Ofta har de som jobbat inom bemanning en vidare bas att stå på. De har fått erfarenhet från flera olika sorters avdelningar. Även om vilken sjuksköterska som helst kan vara duktig och vänlig så är en del begränsade i de situationer de hanterat under sitt yrkesliv. När du jobbar med att svara på frågor så har du en hel databas som du kan grunda dig på. Ingen är förväntad att ha allting i huvudet. Tvärtom så är det viktigt att följa procedurerna till punkt och pricka. 

Men erfarenhet i verkliga livet är något som du inte kan läsa dig till i en bok. Det är en skatt som står sig i flera år, och som du aldrig vet när den kan komma till användning. En liknande kombination, kunskap och praktisk erfarenhet, är oslagbar. När sedan många sjuksköterskor och annan personal väljer att vidareutbilda sig så kan folk verkligen känna sig trygga. 

Jobba inom vården

För någon som funderar på att jobba inom vården så kan det vara bra att prova på det först. I alla fall om du redan är ute i arbetslivet och funderar på att sadla om. Många vet redan från ung ålder att de vill jobba med någon form av vård. Äldreomsorg, kirurgi eller vad som än lockar. Eftersom det är ett så brett område hittar du alltid något som kan intressera dig. Genom att välja vårdlinjen på gymnasiet så lägger du en grund som du kan bygga vidare på senare. 

En sjuksköterska kanske också vill byta inriktning. Och då kan det vara bra att se vad som finns och hur det fungerar. Om du ska lägga till år med studier för att specialisera dig på något är det alltid vist att först prova på det. Ta några uppdrag inom olika avdelningar. Om du aldrig jobba på psyket tidigare så kan det bli en upplevelse. Eller om du funderar på att gå in för att jobba med de äldre. Alla dessa områden är specialiserade och kräver inte samma sak. 

Med bemanning kan du alltså öka på din erfarenhet samtidigt som du får betalt. Ett ganska bra upplägg som fungerar för många. Det ger dig en vidare bas att stå på, vare sig du vill plugga vidare eller inte. För många gör det även arbetslivet lite roligare. Du träffar olika människor, både personal och patienter. Den ena dagen är inte den andra lik. Plus att lönen är bra. Vårdyrket är mycket viktigt. Du har en chans att göra stor skillnad i folks liv. Det är ett ansvar men kan också vara mycket tillfredsställande.