Published by Linnea on 18/08/2015

Låt fasaden bli som ny

Fasaden på en byggnad eller ett hus är ju faktiskt det som ger en förbipasserande eller besökare ett första intryck. Är den då nergången och har sett bättre dagar kan det vara dags att göra någonting åt den saken.

222-fasadrenoveringKänner du att du själv inte riktigt har tid, lust och den kunskap som krävs för att din fasad ska bli som ny igen – och dessutom välgjord – så kan det vara läge att anlita proffs som tar sig an arbetet. Runt om i landet finns det flera företag som har specialiserat sig på det här med att rusta upp fasader så att de står och glänser i ett antal år till.

BBM Fasadputs är ett företag som arbetar med att renovera fasader i Stockholm till exempel. Hit kan du vända dig för att be om en offert för vad det skulle kosta för just din fasad. Sedan är det alltid vettigt att jämföra olika företag vad gäller deras tjänster och prisbild. Tänk bara på att det kan vara bra att välja en seriös firma så att du slipper råka ut för billigt fuskbygge.

Olika sorters fasader

Givetvis finns det inte bara en typ av fasad och det innebär också att det krävs olika typer av kunskap kring hur arbetet skall utföras. Du kan bland annat gå in på http://www.bbmfasad.se/platarbeten/ för mer information om plåtarbeten liksom du kan läsa mer om övriga arbetsområden företaget mer än gärna tar sig an.

Visst finns det traditionella fasader i exempelvis trä och plåt men det finns också bevis på att utvecklingen går framåt i en rasande takt. Det syns bland annat i form av att en solcellsfasad i Örnsköldsvik slår nordiskt rekord. Inte mindre än 2500 kvadratmeter med solceller sätts upp på fabriken i samband med en fasadrenovering. Visserligen innebär det här beslutet en större kostnad men man räknar med att det kommer att löna sig i slutändan trots allt

#Fasadrenovering