Published by Linnea on 25/08/2015

Inköp av lampor online populärt bland företag

Att kila iväg till en affär som säljer lampor börjar förmodligen bli en företeelse som sker allt mer sällan. Istället väljer vi att shoppa våra lampor via olika nätbutiker. Där finns det ett brett utbud att välja och vraka mellan.

vägglampa i klassisk designDet är nog få som har missat hur e-handeln utvecklas i raketfart. Allt fler butiker slår upp portarna på nätet och erbjuder möjligheten att beställa hem produkterna. Vi vill kunna komma hem och koppla av efter arbetet och dagens bestyr istället för att stressa till en butik. Och med just e-butiker har möjligheten att shoppa i lugn och ro precis när vi själva vill blivit verklighet.

I dag kan du köpa mer eller mindre allt möjligt via nätet. I takt med att trenden att intressera sig för inredning har växt så snabbt under de senaste åren har många inredningsbutiker blommat upp online. En del är renodlade och säljer till exempel designlampor medan andra erbjuder allt du kan tänka dig inom inredning, från möbler till kaffekoppar.

Mycket inspiration

Känner du att du står still när det gäller idéer och fantasi för hur du ska inreda hemma? Då kan du alltid ge dig ut på nätet! För det är också nästintill en outsinlig källa för att få bukt med idétorkan. Få inspiration på nätet om snygga moderna taklampor och hur du kan använda det när du inreder! Lamporna är ju kanske något som vi ofta inte lägger mycket tanke bakom – vi vill bara ha det ljust när vi behöver. Men en ljuskälla får så klart gärna också vara en snygg sådan.

I dag finns det så många olika typer av lampor att välja mellan för olika tillfällen och miljöer. En del kanske tycker att det ser snyggast ut med en rejäl golvlampa i vardagsrummet medan någon annan föredrar en taklampa. Det finns också många vägglampor att välja bland och bra information om väggbelysning i allmänhet om du funderar på något sådant.

Teknisk utveckling

Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS

Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS

Varje år arrangeras en IFA-mässa där företag i hemelektronikbranschen får mötas. På mässan kan du se allt möjligt inom området. Från tvättmaskiner till kaffekokare till mobiler och hörlurar liksom TV-apparater. På IFA-mässan i Berlin visade Philips upp sin nya generations Ambilight enligt SVD. Trots detta hamnar strålkastarljuset i stor mån på just mobiltillverkarna i och med att utvecklingen har gått framåt så väldigt mycket.

Och vem vet hur lamporna kommer att se ut i framtiden? Bara fantasin sätter gränserna. Kanske kan du beställa svävande vägglampor? Hur som helst kan du ta till vara på att satsa på snygga lampor redan nu. Genom att köpa en designlampa kan du dessutom se det som en investering eftersom värdet sällan sjunker. Se bara på hur populärt det är med retro och vintage i dag. Mycket från förr kommer igen och med en klassisk stil kan du förmodligen sälja vidare lampan senare om du skulle vilja det. Eller också väljer du med omsorg och har glädje av din lampa hela livet ut och ger vidare den till dina barn!

#företagsamhet