Published by Linnea on 23/07/2015

Sälj dina tjänster utan företag

Att starta ett nytt företag kan vara krångligt. Du ska välja vilken form av företag det ska vara och du måste sköta bokföring och så vidare. Med andra ord är det inte konstigt att många drar sig för att försöka stå på egna ben på grund av detta.

175-fakturera-utan-företagMen i dag finns det en annan lösning på det här problemet – om man kan kalla det så. Du kanske först vill prova på och känna dig fram om du skulle kunna driva runt ett företag. Eller också vill du bara slippa allt pappersarbete som rör företagets ekonomi. Oavsett vilket skäl som ligger bakom att du inte har startat ett eget företag för att kunna sälja vidare dina tjänster så kan du börja sakta men säkert genom att vara egenanställd. För du vet väl om att du kan bedriva en verksamhet och sälja tjänster utan F-skatt?

Att vara egenanställd är en arbetsform som har växt något enormt under de senaste åren och allt fler ger sig på att vara egenanställda. Det är väldigt enkelt att komma i gång och så fort du har registrerat dig kan du ge dig ut på nätet i jakt på kunder.

Ha disciplin

Att bedriva en egen verksamhet är inte alltid en dans på rosor men genom att arbeta som egenanställd kan du åtminstone slippa huvudbry över pappersarbete. Du skickar helt enkelt dina fakturor genom ett egenanställningsföretag som tar hand om skatter och avgifter och sedan ser till att din lön hamnar på ditt konto. Det är helt enkelt ett ytterst smidigt alternativ och därmed är det egentligen inte så märkligt att denna form av arbete växer så mycket som det gör.

Om du vill kan du läsa mer på Coolcompany.com om hur du fakturerar utan eget företag. Detta är nämligen ett av alla de företag som erbjuder möjligheten att vara egenanställd i dag. Men det finns givetvis fler så det kan vara smart att titta lite närmare på flera olika alternativ så att du hittar det som du tror kommer att passa dig och det du har tänkt arbeta med. Det är till exempel inte ovanligt att frilansande illustratörer och journalister arbetar på det här sättet men det finns så klart ännu fler möjligheter än så. Att vara egenanställd och fakturera utan företag innebär fortfarande att du är din egen chef och planerar och arbetar på egen hand hemifrån till exempel.

 

#företagsverksamhet