Published by admin on 17/10/2021

Din värdefulla hund

En hund kan vara värd mycket på olika sätt och vis. Dels är det vissa raser eller typer som är väldigt dyra i inköp. Om du vill ha en renrasig hund med stamtavla får du betala för det. Och det är inte bara de ovanliga hundraserna som kostar. Minst 15 000 kronor brukar det kosta att köpa en helt vanlig hund.

Men värdet på en hund handlar inte bara om pengar. Den kärlek de ger sin ägare kan nästan inte mätas i kronor och ören. De är lyhörda och ibland även tränade till att tillgodose husses eller mattes behov. Med en hund känner du dig aldrig ensam, trots att de inte ens kan prata. Så alla hundar är värdefulla, på ett eller annat sätt.

Ta hand om din investering

För en del personer är hunden just det, en investering. De betalar mycket för att köpa den, men förväntar sig sedan att den ska alstra pengar. Antingen genom att hyra ut den för parning, alternativt betäcka den. Men också genom utställningar eller annat där hundarna står i centrum. Så det är uppenbart att du måste ta hand om dem. Det är viktigt med hundförsäkringar.

En försäkring kan handla om olika saker. Men det viktigaste brukar vara veterinärkostnaderna. Det är dyrt att behandla ett djur. Om hunden blir sjuk så kan det ibland vara näst intill omöjligt att klara av utgifterna om den inte är försäkrad. Var uppmärksam på vad din hundförsäkring inkluderar. Se till att du har allting under kontroll, om det värsta skulle hända.

Utnyttja dina möjligheter

Det är mycket du kan göra med en hund. Till att börja med är de gott sällskap när du är ute i skog och mark. En helt vanlig joggingrunda blir lite extra speciell när du har en fyrbent vän med dig. Likaså är det alldeles utmärkta för jakt. Det finns olika raser som är framdrivna för att vara extra duktiga inom det här området. Göteborgs-Posten rapporterar om kvinnan som satsar på vinnarhundar.

Men när du är utomhus, och speciellt när du jagar, så är det också inte ovanligt att hunden råkar illa ut. De har en tendens att nosa upp både grävlingar och vildsvin, och det är inte alltid som mötet fungerar så bra. Hundar kan vara envisa och skälla lite för mycket. Tyvärr är även en del små djur starkare och mer ettriga. Även svårt skadade hundar går att rädda.

f

Återigen är det här som hundförsäkringen kommer in i bilden. När du inte behöver betala så mycket kan det bli lättare att behandla hunden. Och även om den kanske ser helt färdig ut så betyder inte det att du ska ge upp hoppet. När allt blod är borttvättat och den fått några stygn så kanske det inte är så farligt trots allt.

Alltid roligt med hunden

Det är klart att du bara kan göra ett minimum med din hund. Ge den mat och allt annat den behöver, gå ut på promenader varje dag. Men då förlorar du mycket av glädjen med att ha en hund. Om du pratar med den, tar dig tid att träna den och gärna leker med hunden så kommer ert band att bli ännu starkare. Det låter konstigt att prata med ett djur, men de förstår bra mycket från din röst.

Hundar är bra sällskap, vare sig du går en långsam promenad eller gör något lite mer ansträngande. De klarar av bra mycket och trivs med att få hänga med dig på dina äventyr. Så dra full nytta av människans bästa vän. Den är värdefull på flera sätt och vis.