Published by admin on 27/11/2021

Var försiktig med vita försäkringsfläckar

Det är viktigt att ha en försäkring. Egentligen inte bara en utan du måste teckna för varje del av ditt liv. Vissa försäkringar täcker flera saker, som en hemförsäkring. Men det är viktigt att vara försiktig, för det kan finnas vita fläckar.

Tyvärr är det inte alltid du märker kryphålen i försäkring förrän det händer något. När du kontaktar ditt försäkringsbolag i hoppet om att få hjälp. Och de säger att det som skett inte täcks av avtalet. Därför är det viktigt att kontrollera och jämföra försäkringarna innan du väljer en för dina behov.

Hur du hittar det rätta avtalet

De flesta försäkringar inkluderar mer eller mindre de samma sakerna. Det hörs lite på namnen. Olycksfalls-, barn-, villa-, rese-, och hemförsäkring. Men det är det finstilta som brukar göra stor skillnad, och där du bör vara uppmärksam. Förutom priset, för även där kan det variera en hel del. För bättre information är det många personer som brukar jämföra här.

Det lönar sig att se på flera olika bolag innan du bestämmer dig. Kanske prata med dem och se vilka erbjudanden de har. Ibland kan du få rabatt om du samlar flera olika sorters försäkringar på samma ställe. Andra gånger har de en kampanj som ger dig billigare premier under en viss tid. Försäkringsguiden kan vara till stor hjälp.

När det värsta händer

De flesta tänker inte närmare på sina försäkringar innan det händer något. Du betalar in premierna regelbundet och känner dig ganska säker. För det mesta fungerar det också ganska bra. Ditt kylskåp går sönder och du får ett nytt. Kanske till och med får låna ett medan du väntar på leveransen. Men ibland är det inte lika enkelt. Aftonbladet rapporterar om vita fläckar i försäkringsavtalet.

Här var det verkligen fråga om att falla mellan springorna. En vit fläck där allt blev fel för familjen hur de än gjorde. Å ena sidan kunde de inte försäkra sakerna separat. Samtidigt så täcktes de inte av hemförsäkringen. Tyvärr blev en liten pojke lidande. Förhoppningsvis kan deras situation leda till en förändring av avtalen.

Så satsa på att ha en bra försäkring som täcker det du har hemma eller dina nära och kära. Ta ingenting för givet utan jämför vad som finns innan du väljer. Det är värt varje krona när du råkar ut för en tråkig situation. Att slippa tänka på ekonomin när allting går fel är ganska viktigt.