Published by admin on 23/11/2021

Volvos bilar och dess historia

Volvo är ett svenskt bilföretag som tillverkar olika typer av bilar. Bilarna är allt från små till stora och passar alla typer av förare. Volvo är känt för sina säkerhetsfunktioner, vilket gör det till ett utmärkt val för familjer.

Volvos historia

Volvo är en svensk biltillverkare som grundades 1927. Företaget tillverkar bilar, lastbilar och bussar. Volvo är sedan 2010 ett dotterbolag till den kinesiska biltillverkaren Geely.

Volvo var det första företaget som utvecklade trepunktsbältet, som nu används i alla bilar. Volvo var också pionjär när det gäller användningen av säkerhetsburar i sina bilar. Volvo har länge varit känt för sitt engagemang för säkerhet, och dess bilar rekommenderas ofta som säkra val för familjer

Volvo ägdes tidigare av Ford, men har sedan dess förvärvats av den kinesiska tillverkaren Geely. De nya ägarna planerade att utöka Volvos närvaro i Kina och dess utbud av SUV:er. 2017 köpte Geely en 51-procentig andel i Viking Cruises.

Volvo är ett latinskt ord som betyder ”jag rullar”. Det är troligen därifrån namnet kom med tanke på företagets betydande historia av biltillverkning. Ordet har också använts i betydelsen ”jag flyr” eller ”jag flyr”. Denna innebörd är också ganska passande, eftersom företagets uppdrag är att tillverka fordon som är tillräckligt säkra för att människor ska kunna fly i dem.

Nyligen meddelade Volvo att man planerar att tillverka elbilar från och med 2019. Företaget kommer att släppa sin första elbil 2019 och fler modeller kommer att finnas tillgängliga strax därefter. Ett litet antal av dessa helelektriska bilar kommer att användas för en provkörning av en självkörande taxitjänst i London 2020.

Volvos olika bilar

Volvos nuvarande sortiment omfattar S60, S90, V60, V90, XC40, XC60 och XC90. Företaget planerar att lansera en ny modell varje år.

S60 är Volvos minsta bil. Den är perfekt för förare som letar efter något praktiskt och prisvärt. S60 har gott om lastutrymme och får bra bensinprestanda.

Om du letar efter något lite större kan XC60 vara det perfekta valet. Denna SUV är perfekt för familjer som behöver extra utrymme. Den har alla bekvämligheter som du förväntar dig av en Volvo, plus gott om utrymme för bagage eller utrustning.

Om du letar efter en lyxig bil som ändå har bra säkerhetsfunktioner, kan S90 vara perfekt för dig. Den här sedanen kommer med alla klockor och visselpipor, plus avancerade säkerhetsfunktioner som gör att du och din familj kan vara säkra på vägen.

Oavsett vilken typ av Volvo du letar efter kan du vara säker på att du får en bil som är byggd för att hålla länge. Volvo har en lång historia av att tillverka kvalitetsbilar som förare kan lita på. Så om du är på jakt efter en ny bil ska du överväga Volvo. Du kommer inte att bli besviken.