Published by Linnea on 08/06/2017

Så underlättar du vardagen med smarta mobiltillbehör 

Relaxed woman listening to music through MP3 player using headphones while lying on picnic blanket

Det finns nog ingen som inte har en mobiltelefon idag, till och med gamla mormödrar sitter och chattar med sina barnbarn på WhatsApp. Folk gör precis allt på mobilen, den används sällan bara till att ringa samtal. Dagens telefoner är så avancerade att man kan surfa på nätet, skicka e-post, skriva affärsbrev och mycket annat som tidigare krävde inte bara en dator men även flera sekreterare.

Mycket av det vi önskar göra på mobilen kan dock underlättas med de rätta tillbehören. Lika snabbt som nya funktioner kommer upp på telefonerna, så finns det ett tillbehör som passar ihop. Själv använder jag mina hörlurar flera gånger om dagen, ibland sitter snäckan i hela tiden bara ifall någon skulle ringa. Eftersom jag faktiskt använder min telefon till att ringa mycket så är detta ett av de mest praktiska tillbehör som finns.

Men jag är också ganska bra på att tappa saker och ting, så ett skal är tillbehör nummer två som jag skaffade mig. Med tanke på hur sofistikerade mobilerna är nu för tiden så är det imponerande att de inte är mer känsliga för stötar. Men har man otur så är det kört, då kanske det inte ens går att laga den. Ett ordentligt skal kan vara skillnaden mellan katastrof och ett litet hoppsan. Det finns snygga mobilskydd hos Bumpy.se för den som behöver ha ett nytt.

De bästa mobilskalen

Vissa skal är universella men vanligtvis så är det bäst att köpa det som passar till modellen. Eftersom urvalet är så stort så blir det inte alls svårt att hitta ett bra skal för just din telefon. Själv tycker jag om ett hårt skal som sitter fast runt kanterna, men andra föredrar ett gummiskal som nästan studsar upp från golvet. Allt beror ju på var och hur du använder din telefon. Många ungdomar har den i bakfickan har jag sett, såvida den inte ligger i handen. De tycker inte om att vara långt borta från den, ifall någon skulle lägga ut en ny post. Här finns mer information om iPhone 7 fodral på dagens marknad.

En del skal är ganska dyra, även om det finns en uppsjö av billiga valmöjligheter. Men vill man ha ett som sitter riktigt bra och nästan garanterar att ingenting kommer att hända med mobilen så kanske det kostar en slant. Fast även de riktigt bra är inte överdrivet dyra, såvida du inte vill ha ett som är fullt med diamanter eller något annat ovanligt material. MacWorld rapporterar här om världens dyraste iPhone 7-skal.

Young woman holding mobile phone, lying on bed

De flesta av oss vanliga personer vill dock bara ha ett skydd mot stötar och damm. Dessa känsliga små datorer som vi bär omkring med i fickan tycker om att bli väl behandlade. Jag har tappat min telefon ett par gånger, till trots för att jag faktiskt är ganska försiktig, men ingenting hände. För min del är jag helt övertygad om att det gick bra tack vare det snygga skalet jag valt.

För skal är ju också ett modetillbehör, ett sätt att visa upp vem man är. När du ser på folks mobilskal så vet du direkt om de är en rosa blomma eller svart, elegant person. Plus allt annat där emellan. Flera av mina bekanta har mer än ett mobilskal. De byter ut dem var och varannan dag, och det är inte bara fråga om tonårstjejer här. Både män och kvinnor tycker om att vara snygga, och mobilen är faktiskt något av det som syns mest på personen.

Andra praktiska tillbehör

Men hörlurar och mobilskal är inte det enda som kan göra vardagen lättare att handskas med. De flesta av oss har nog en hållare i bilen, så att vi kan använda mobilen även under körning. Många tycker det är jobbigt med lagen om att inte hålla telefonen i handen, men egentligen så är det ju för vår egen säkerhet. Och telefonen behövs många gånger, bland annat när jag ska hitta fram till ett nytt ställe. Jag föredrar att använda mobilen för att navigera, och då har jag allt lätt till hands där på instrumentbrädan.

En selfie-pinne kanske inte räknas till de mobiltillbehör som underlättar vardagen, men helt klart så gör den semestern mer intressant. Ibland när vi går på konsert, åker ut till havet eller något annat roligt så är det också bra att kunna ta en bild som minne. Vanligtvis så är det alltid någon i gruppen som lägger ut den med en gång på de sociala nätverken så att alla våra andra kompisar ska bli avundsjuka.

Cute sisters taking photos with smart phone at home

God kvalitet på tillbehör

Vissa saker tycker jag inte man behöver betala så mycket för, det spelar ingen roll om de inte håller så länge. Men något som man aldrig ska fuska med är säkerheten. Folkbladet skriver här om att giftiga mobilskal förbjuds. Saker som kan göra oss sjuka eller skada någon bör elimineras från marknaden. Speciellt när det kommer till mobiltillbehör och liknande ting som folk använder varje dag. Flera gånger om dagen faktiskt.

Själv är jag helt positiv inför tanken på att underlätta min vardag. Inte på grund av lathet eller så, men livet är så intensivt att det är bra att skära ned på onödiga tidsslukare. Jag har hellre mer tid med nära och kära, och därför är jag alltid alert för nya tillbehör som kan tänkas vara till nytta. Ibland är jag den första i vänskapskretsen som prövar på något, men om det är bra så följer alla de andra efter utan förbehåll. Nyheter24 listar mobiltillbehör som underlättar din vardag, du finner dem i denna artikel.

När jag läste artikeln insåg jag att det är dags att köpa en vattentät mobilpåse inför semestern. Vi är alltid på stranden så mycket som möjligt och både sand och vatten kan skada telefonen. Men med en av de där små genomskinliga väskorna så kan man använda telefonen utan att den riskerar att bli invaderad av sandkorn. Jag visste till exempel heller inte att man kan sätta på ett extra objektiv på telefonen för att ta ännu bättre bilder. Ytterligare ett tillbehör att undersöka lite närmare.

Livet med mobilen

Jag tror de flesta, inklusive mig själv, inte kan tänka sig ett liv utan mobiltelefoner. Det är en så naturlig del av vardagen att man inte ens tänker på det. Ändå är det inte så många år sedan som en mobiltelefon var något exklusivt som bara vissa anställda på stora företag hade, eller de mycket rika. Idag är vi alla uppkopplade och insatta i mobilvärlden. Det finns stora och små laddare, en del är till och med utrustade med solceller. Detta gör det möjligt att använda sin telefon när man är på kanotfärd eller vandringstur.

En del tycker att det är på gott och ont att mobilerna har en sådan stor plats i våra liv. Men jag tror att det är med telefonerna som med allt annat, det är upp till dig att använda dem på rätt sätt. Jag vet var knappen för att stänga av ljudet på mobilen sitter och jag tvekar inte att använda den. Men annars så utnyttjar jag min mobil och de tillbehör som finns till fullo. Dels för att underlätta vardagen, men också för att njuta av livet.