Published by Linnea on 27/05/2015

Utnyttja internet för din marknadsföring

Även om världen är stor så har den på sätt och vis krympt i takt med att internet har växt. Vi behöver inte längre leva i ovisshet om hur vänner och familjemedlemmar som inte är i vår närhet mår. För några klick bort på datorn eller mobiltelefonen har vi möjlighet att få veta mer eller mindre allt.

94-e-post-mejlprogram-nyhetsbrev-kommunikation-marknadsföringSjälvklart finns det också företag som har snappat upp trenden att vi använder oss av internet och är uppkopplade allt mer. Många är uppkopplade nästintill dygnet runt och frågan är hur hälsosamt det är egentligen. Men detta innebär att en stor port har öppnats i affärsvärlden. Vi shoppar allt mer via nätet oavsett om det rör sig om tjänster eller produkter.

Internet är ett enormt verktyg som minst sagt har revolutionerat världen. Många ser det som en stor fördel att shoppa via nätbutiker i dag eftersom utbudet inte sällan är större än i vanliga fysiska butiker. Men det finns också mycket annat du kan köpa. Elektronikprylar, möbler och så vidare. Egentligen är det fantasin som sätter gränsen för vad du söker på nätet. Du kan nämligen hitta det mesta.

För att nå fler

I och med att det finns så otroligt många butiker och annat som trängs på nätet är det lätt att hamna i skymundan. Så i stället för att skicka ut reklam i brevlådorna eller annonsera på andra sajter kan det vara värt att lägga pengarna på en annan typ av marknadsföring. Ett effektivt sätt att nå ut till kunder är via mailmarknadsföring.

Då kommer du att konstruera nyhetsbrev som du skickar ut till dina gamla och förhoppningsvis nya kunder. I nyhetsbreven kan du få med all den information som du vill att mottagarna ska få och inte sällan innehåller de något slags erbjudande också. Vissa skickar ut nyhetsbrev flera gånger i veckan medan andra nöjer sig med kanske varannan vecka eller en gång i månaden till och med.

Se statistik

Det finns lite olika typer av program för dig som är intresserad av möjligheten att marknadsföra dig via nyhetsbrev i stället. Ett alternativ som du kan använda dig av är mailRelate. Det som är intressant med tjänsterna med nyhetsbrev är att du kan följa statistik och till exempel se hur många som läser det och hur många som klickar sig vidare från nyhetsbrevet. Om du vill kan du titta in och se mailRelates priser här.

#marknadsföring