Published by Linnea on 11/02/2015

Ge ditt kontor en uppfräschning

Alla måste mer eller mindre arbeta efter en viss ålder för att kunna leva sitt liv med bostad, mat och så vidare. Och kontor runt om i landet finns det gott om där väldigt många människor arbetar flera dagar i veckan. Därför är det så klart viktigt att arbetsplatsen är välutrustad med bra kontorsmöbler och skön atmosfär.

47-kontor-möblerEftersom vi spenderar så mycket tid på våra jobb är det väldigt viktigt att vi trivs. Vi ska helst vara tillfreds med de uppgifter vi har och likaså ska vi komma överens med kollegorna. Men det är inte bara själva jobbet och arbetskamraterna som är av stor betydelse. Arbetsmiljön är också väldigt viktig.

Det är kanske inte någonting som vi alltid skänker en tanke – men hur vi mår och känner oss på arbetsplatsen grundas väldigt mycket på hur miljön vi vistas i är. Arbetar vi i en trivsam miljö blir det oftast lite enklare att gå till jobbet på morgonen varje måndag till fredag.

Modernisera mera

Även om det finns en hel del olika kontor i landet som är framåtsträvande och ständigt moderniserar sina verksamheter är det också många som lever i det förgångna. De låter gamla kontorsmöbler och plastväxter stå kvar långt efter dess glansdagar i stället för att fräscha upp och förnya. Men om det nu är dags att modernisera kontoret är internetbutiken Sortiment.se en bra källa för dessa inköp.

Om de anställda trivs med sin arbetsmiljö kommer de med största sannolikhet också producera eller prestera bättre på sitt jobb. Det är egentligen ganska logiskt. Men om det nu är dags för en uppfräschning kan det vara en god idé att lägga ner tid och möda för att det ska bli så bra som möjligt.

Tänk ergonomiskt

Är det också dags för nya kontorsmöbler så som stolar och skrivbord finns det ett oerhört brett sortiment att välja mellan i dag. Och eftersom kontorsarbete vanligtvis innebär en hel del sittande rätt upp och ner dagarna i ända är det viktigt att tänka på de anställdas hälsa. Därför är det viktigt att välja möbler som är ergonomisk korrekta.

Då finns det bland annat stolar från det amerikanska märket Herman Miller som är ledande på marknaden i dag när det gäller just detta. För priser och information om Herman Miller stolar, gå in här: http://sortiment.se/sv/77-herman-miller-stolar.

Stolen är förmodligen det som bör få kosta lite mer. När det gäller skrivborden behöver de inte vara lika dyra. Däremot betyder det inte att du inte kan köpa snygga skrivbord till kontoret. Är man ute efter billiga skrivbord rekommenderas IKEAS hemsida där man finner mycket snyggt till bra priser som passar de flesta smaker.

Det lilla extra

När alla de stora möblerna är utvalda till kontoret och har kommit på plats kan det möjligtvis se lite tomt ut. Och för att skapa en skön känsla som ger det där lilla extra kan det vara läge att titta lite närmare på detaljerna. Växter är alltid trevligt att få in. Gärna många olika och varför inte blommor med färg? Även tavlor på väggarna gör en hel del för en trevlig miljö på jobbet.

En annan sak som också är viktig för anställda är fikarummet. Här får man komma in och ta en kopp kaffe och pausa lite i arbetet. Därför är får inte detta rum hellre glömmas bort. Få in lite sköna fåtöljer och snygga bord som gör att det blir lite hemtrevligt, trots att det fortfarande är på kontoret.