Published by Linnea on 29/11/2015

Spara pengar med redovisningskonsult

277-4-redovisningFӧr många ӓr det stora utgifter fӧrknippade med att driva en verksamhet, speciellt i bӧrjan. Man fӧrsӧker snåla och dra in på det man kan, men vissa saker måste bara finnas med. Utrustning som datorer och mobiltelefoner, kanske ett kontor och en firmabil- och bokfӧringen så klart.

Bokfӧring ӓr ett måste, det ӓr ingenting man kan undvika. Men faktum ӓr att det också ӓr bra fӧr fӧretaget, det ӓr ett sӓtt att ha full kontroll av vad man håller på med. Med en bra redovisningskonsult kan man till och med spara in pengar, så det gӓller att vӓlja en som ӓr bra.

Hur man vӓljer redovisningskonsult

Det finns olika saker att se på nӓr man vӓljer vilken firma man ska anlita fӧr sin bokfӧring. Om ens verksamhet ӓr inom en viss specialiserad bransch så kan det vara bra att ha en konsult som kӓnner till denna sedan tidigare. Många tycker om att ha en personlig kontakt med sin konsult, att de inte behӧver slå upp ens fӧretag i ett register fӧr att veta vem de pratar med nӓr man ringer. Naturligtvis gӓller det att anlita en som har en bra utbildning och kvalificering,det behӧver nӓstan inte nӓmnas. Ta hjälp av en duktig redovisningskonsult från Bokoredo i Stockholm.

Om fӧretaget ӓr liten så kanske det inte behӧvs bokfӧras varje dag. Vissa gӧr ett avtal om varje vecka eller månad. Det viktiga ӓr att alla papper sparas, inklusive fakturor och kvitton. Dessa ӓr grunden fӧr en korrekt bokfӧring och måste fӧras in på rӓtt datum. Det lӧnar sig att vara noggrann och se till att alla har ett datum på sig.

Spara eller tjӓna pengar?

Det finns olika sӓtt att lyckas med sitt fӧretag. Dels gӓller det att se till att utgifterna inte ӓr ӧverdrivet stora, samtidigt som intӓkterna bӧr ӧka varje månad. Detta ӓr inte alltid så lӓtt att åstadkomma, men ӓr ett mål. Sedan kan man också ha pengar ӧver genom att spara in på olika saker. Läs mer om kostnader som är avdragsgilla på den här sidan. Allt detta kan en bra redovisningskonsult komma med goda råd om. Samtidigt kan man sjӓlv lӓgga upp en plan genom att jӓmfӧra alla de siffror som han tillhandahåller i sin redovisning. Dessa gӧr det lӓttare att se vilka delar av verksamheten som behӧver ses ӧver, som kanske inte ӓr så effektiva lӓngre. Det viktiga ӓr att både spara och tjӓna pengar, så att fӧretaget fortsӓtter att vӓxa till sig.

#Redovisning